Проекција на филмот „Дом“

В четврток, на 15 март, на Филозофскиот факултет во Скопје (во Амфитеатар 4) со почеток во 18h ќе се одржи проекција на македонскиот документарен филм „Дом“ во режија на Вардан Тозија и продукција на Русе Арсов.

„Дом“ ("Home"), кој е снимен „тајно“ во 2004 , без знаење на управата, го прикажува животот на четворица студенти кои живеат во руинираниот „Стив“, во услови не многу различни од денешните. Оттогаш минаа скоро 8 години, се смени власта, поскапе живеачката, дојдоа нови генерации студенти, но во скопските студентски домови малку нешта мрднаа од место...

Филмот трае 40-тина минути и по проекцијата доколку има интерес ќе следува дискусија за живејачката во студентските домови и за мизерниот студентски стандард воопшто.

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete