Студентска пролет 2011 - Изрази се!


СТУДЕНТСКА ПРОЛЕТ


ИЗРАЗИ СЕ!НА УЛИЦА НАМЕСТО ВО СТУДЕНТСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАРизложба на фотографии – графики – цртежи – ракотворби – театарска претстава – музика – уметнички перформанси – поетско читањеИмајќи многу што да понудиме, а немајќи каде, организираме акција на неколку локации низ Скопје.

Изложби, претстави, свирки, трибини, поетски читања, уметнички перформанси... Нам ни е потребен простор каде ќе можеме да се изразиме и да ги организираме овие случувања. Додека не го добиеме, ни останува улицата како алтернативно место каде ќе ја изразиме нашата креативност.

Овој настан е самофинансиран од активистите на Слободен Индекс. Секој потенцијален учесник кој може да придонесе на било каков начин (со опрема, со средства или едноставно со учество во организација на настанот) е добредојден.

ВАЖНО: Програмата за настанот е веќе пополнета со изложби на фотографии, графики, цртежи, ракотворби, инсталации, поетско читање, театарска претстава... Сепак, настанот е отворен за секој кој и ненајавено ќе дојде да се изрази со свое дело.

Млади сме, живи, креативни и полни со идеи. Бараме студентски културен центар во рамки на Универзитетот, отворен за сите студенти и млади луѓе!

ИЗРАЗИ СЕ!ПРОГРАМА:

13.05.2011 ПЕТОК - 12:00-17:00

Градски Парк – Школка

(во координација со Bob Marley Day)14.05.2011  САБОТА - 12:00-17:00

Плоштад Македонија

Изрази ја својата креативност под отворено небо во недостаток на студентски културен центар.

Поддржи ја независната културна сцена!

Независно студентско движење СЛОБОДЕН ИНДЕКС