Интернационален ден на студентите (акции)

Студентите од независното студентско движење „Слободен Индекс“ во среда, 17 Ноември, ќе го одбележат Интернационалниот ден на Студентите, во склоп на Global Wave of Action, во кој независни движења од многу земји се борат за слободно и достапно образование, т.е. против негова комерцијализација.

По тој повод, ве покануваме, како студенти и одговорни граѓани, да се активирате во борбата за подобар образовен систем и да ни се придру...жите во следниве акции за актуелизирање на студентските проблеми и подигнувања на младинската свест:

11:00h - Дворот на УКИМ - комплекс факултети

13:00h - Плоштад Македонија (спроти Дал Мет Фу)

21:00h - Клуб Кастро
(свирка на ХаХаХа, Tribute to Alice in Chains, Heart Stroke, Naked Dudes) фб настан: http://www.facebook.com/event.php?eid=166811366672971