Студентите во Македонија се маргинализирана група затоа што:

1. Живееме во распаднати студентски домови.

2. Плаќаме за градски превоз.

3. Храната во бифеата е прескапа.

4. Плаќаме таксена марка 50ден. и провизија 50 денари (банките нè рекетираат).

5. Ни викаат дека рата за партиципација е 6000, ама уплаќаме најмалку 9000.

6. Нè казнуваат затоа што сме сиромашни и не сме платиле навреме (казната варира од 500, па нагоре).

7. Нè тераат да платиме за ИКСА 750 денари, а не сме виделе ниту културни, ниту спортски активности.

8. 20% од ИКСА оди за Студентскиот парламент иако јас не сум негов член.

9. Во мое име зборува некој идиот кој се нарекува претставник на студентите, иако бил избран од 10 студенти.

10. Учиме од книги на друг јазик.

11. Плаќаме за непостоечки работи.

12. Наместо да се фокусираме на знаење и да научиме квалитетно, ние се замараме што побрзо сè да положиме за да не презапишеме и да плаќаме повеќе.

No comments:

Post a Comment