Отворена дискусија

На ден 18.04.2011 (понеделник) со почеток во 12:00 часот пред Филозофскиот факултет при УКИМ Независното студентско движење - Слободен Индекс ќе одржи прес конференција по повод нарушената автономија на студентите во својот универзитет. Потоа ќе следи отворена дисусија на која ќе присуствуваат студенти од други балкански земји каде ќе се дискутира за проблемите на студентите во Македонија и во другите балкански земји. Принудени сме дискусијата да ја одржиме во самиот хол на Филозофскиот факултет бидејќи истиот повторно остана глув на молбата на Слободен Индекс за резервирање на просторија за одржување трибина заедно со нашите колеги од Балканот.

Трибината беше планирана како завршен дел од Балканска средба на студенти и студентски организации од Балканот кои се борат против комерцијализација на образованието т.е. за бесплатно, слободно и достапно образование за секого, а која се одржува во текот на овој викенд во Скопје и е дел од глобалната кампања „Пролет на отпорот“ (Spring of Resistance) на Интернационалното студентско движење.

No comments:

Post a Comment